De Cambier staat bekend als “gewoon speciaal”. Een school waar iedereen kan schitteren op zijn eigen manier en met plezier werkt aan groei.

Ga naar...

Uitgelicht

Startschot voor intensieve samenwerking scholen Rivierenland

« Terug naar overzicht
19-09-2022

Op dinsdagmiddag 20 september vindt er een unieke studiemiddag plaats voor het personeel van de drie Tielse speciale (basis)scholen en die van Culemborg.

Het betreft sbo De Wissel, so De Hertog, De Cambier en Koningin Julianschool uit. De scholen proberen de samenwerking al een tijdje vorm te geven maar werden de afgelopentijd behoorlijk beperkt door COVID-19. Inmiddels is het gelukt om de leraren kennis te laten maken met elkaar op een van de scholen en dit smaakt naar meer.

Vanuit projectgroep Sterk en Speciaal in Tiel en Culemborg is er dinsdag 20 september een officiële kick-off waarbij alle 160 medewerkers met elkaar in gesprek gaan over actuele onderwerpen in het speciaal (basis)onderwijs. De cabaretiers Joep Van Deudekom en Rob Urgert (De Kwis, BNN/VARA ) verzorgen de aftrap met een show waarin het thema verbinding centraal staat.

Naar de toekomst toe willen de scholen meer gebruik maken van elkaars expertise en kijken op welke vlakken er samengewerkt kan worden. Zo zijn er in Tiel de afgelopen jaren al twee samenwerkingsprojecten geweest, waar medewerkers positief op terugkijken. Plannen voor verdere samenwerking liggen er nog en worden dit schooljaar verder uitgewerkt. Een van de ideeën die er ligt is om een makkelijkere en uniformere aanmeldingsprocedure voor ouders vorm te geven. De scholen zijn hierover al in gesprek met het samenwerkingsverband BEPO.