De Cambier staat bekend als “gewoon speciaal”. Een school waar iedereen kan schitteren op zijn eigen manier en met plezier werkt aan groei.

Ga naar...

Uitgelicht

TreinTrainPakket van de NS

« Terug naar overzicht
31-01-2023

Leerling Jonah van De Cambier nam vandaag het TreinTrainPakket aan van Wouter Koolmees, president-directeur van de Nationale Spoorwegen (NS). Deze overhandiging vond plaats bij het Nationale Spoorwegmuseum te Utrecht.

Prinses Laurentien was ook aanwezig en nam onze leerlingen en collega’s mee naar een prachtig verblijf in het Spoorwegmuseum: wachtkamer 3. Hier werden Eelco van Asch, directeur operatie van de NS, samen met andere medewerkers van de NS ondervraagd door leerlingen van verschillende (vso) scholen. Onder de overige medewerkers waren een aantal machinisten, conducteurs en medewerkers veiligheid en service aanwezig. Ook werden een aantal stellingen gesteld, door Tooske Ragas die de bijeenkomst hostte, waar leerlingen ja/nee tegen konden zeggen middels een ouderwets conducteursbordje. Het was een interactieve bijeenkomst waaruit veel waardevolle informatie voor de NS kwam.

Er werd aangegeven dat de NS ernaar streeft om Nederland duurzaam bereikbaar te maken voor iedereen. Iedereen moet dus mee (kunnen) doen! Omwille daarvan is het TreinTrainPakket ontwikkeld, zodat het zelfstandig reizen ook voor doelgroepen die hier moeite mee hebben wordt vergemakkelijkt. Met het TreinTrainPakket oefenen jongeren eerst door middel van een virtual reality (vr)-bril en gaan vervolgens met een medewerker van de NS op een ervaringsreis. Alle leerlingen ontvangen een hulpkaart die bedoeld is voor mensen met een niet zichtbare beperking.

Net als de NS hopen wij ook dat het TreinTrainPakket voor veel vrijheid bij onze jongeren zorgt. Hopelijk kunnen de meeste in de toekomst zelfstandig reizen.

Bekijk hier het filmpje van de NS.